De diversiteit van cliënten en het werken naar doelen maakt het werk uitdagend én leuk

Valerie werd verrast door de gehandicaptenzorg

Valerie werkte al 12 jaar in de ouderenzorg en had altijd gedacht daar te blijven werken. Toch zat ze niet helemaal meer op haar plek toen haar man Ronny haar attendeerde om eens bij SDW te kijken. Zelf is Ronny leerling bij SDW. Valerie “Mijn man dacht dat de gehandicaptenzorg ook wel wat voor mij zou zijn, maar ik twijfelde daarover.” 

“Via het Flexbureau kon ik naast mijn werk in de ouderenzorg ook enkele diensten bij SDW doen en zo ontdekken wat ik van het werken in de gehandicaptenzorg vond. Tot mijn verrassing vond ik het superleuk! Ik kreeg vervolgens een periodeopdracht bij woonlocatie Zuiderdreef en daar ben ik nu ook in vaste dienst”, vertelt Valerie enthousiast. 

Begeleiden

“In de ouderenzorg kwam er veel verzorging bij kijken. Ik had altijd gedacht dat dat me meer lag dan begeleiden. Nu ontdek ik dat ik het stuk begeleiden ook erg leuk vind. In de gehandicaptenzorg zijn de cliënten ook zo divers, veel verschillende diagnostieken. Dat maakt het werk uitdagend én leuk. Met cliënten in de gehandicaptenzorg kun je ook echt naar doelen toewerken.”

“Ik heb diensten op de verschillende groepen en dat maakt iedere dag weer anders. Ik vind het prettig dat ik alle cliënten van de woonlocatie ken en zij mij. Zo kun je voor iedere cliënt aanspreekpunt zijn als je ze op de woning tegenkomt. Het is ook fijn om complimenten van cliënten te krijgen. Het voelt goed als ze tevreden zijn doordat ik bijvoorbeeld een luisterend oor heb kunnen bieden. Ik ga nu weer met plezier naar mijn werk!”

Opleidingen

“In de ouderzorg had ik taken van persoonlijk begeleider en die mis ik nu wel, omdat ik hier als ondersteunend begeleider op niveau 3 werk. Zoals aanspreekpunt zijn voor de cliënt, het contact familie, zorgplannen maken. Daarom wil ik de opleiding voor niveau 4 gaan doen.” 

“Ook wil ik nog wel de opleiding tot verpleegkundige doen. Op Zuiderdreef krijg ik de kans om verpleegtechnische handelingen te mogen verrichten. Dat geeft mij een goed gevoel, een gevoel van vertrouwen. Ik volg de e-learnings voor om bevoegd en bekwaam te blijven, maar zou me hier nog wel verder in willen ontwikkelen.” 

Bekijk direct

Al onze vacatures