Leren & werken

Leren en ontwikkelen vinden we belangrijk bij SDW. Daarom vinden we het logisch om leerlingen en stagiaires binnen onze teams kennis te laten maken met het werk in de gehandicaptenzorg. We hebben hiervoor leer-werktrajecten ontwikkeld. Ook verwelkomen we graag stagiaires, zowel voor een zorggerelateerde stage als een stage bij de afdeling Behandeling of een ondersteunende afdeling op kantoor. Ontdek hier wat jouw mogelijkheden bij SDW zijn! 

  • Met een breed aanbod van doelgroepen en producten kun je veel ervaring opdoen en leren.

  • We kijken naar jouw kwaliteiten en geven je de ruimte die in te zetten.

  • Combineer leren en werken met een leer-werktraject bij SDW.

een nieuwe carrière

Maak je klaar voor

een nieuwe carrière

Wil je werk van betekenis gaan doen en een nieuwe stap in je carrière maken? Bij SDW kun je terecht voor leer-werktrajecten. De trajecten zijn ontwikkeld binnen Samen Onbeperkt, een unieke samenwerking tussen SDW, S&L Zorg en SOVAK. Deze drie organisaties ondersteunen mensen met een verstandelijke beperking in de regio West-Brabant.  

Leer-werktrajecten

  • Praktijkgestuurd leren

    Bij praktijkgestuurd leren (MBO 3 of 4) is de ervaring op de werkvloer een belangrijk uitgangspunt voor de lesstof. Je leert wat op dat moment relevant is binnen de zorg. De lesinhoud is specifiek gericht op de verstandelijk gehandicaptenzorg en de lessen worden gegeven op een locatie van SDW, S&L Zorg of Sovak. Je krijgt een arbeidscontract van minimaal 24 uur en SDW betaalt jouw opleiding. De opleiding duurt twee jaar, maar verloopt op maat en kan daardoor versneld of verlengd worden. Dit traject start in februari en september, maar als aspirant-leerling kun je al direct bij SDW aan de slag en ervaring opdoen. Hou de vacatures in de gaten of stel een vacature-alert in.

  • Module gehandicaptenzorg

    Heb je een MBO-diploma of HBO-propedeuse in zorg of welzijn? Met deze leer-werkmodule haal je in een half jaar je certificaat om in de gehandicaptenzorg aan de slag te kunnen gaan. Je krijgt een arbeidscontract en SDW betaalt jouw opleiding. Heb je nog andere certificaten nodig? Dan kunnen we je een traject op maat aanbieden. De module gehandicaptenzorg start in februari, september en december; als aspirant-leerling kun je echter al meteen bij SDW aan de slag. Neem contact op met praktijkopleiding over de mogelijkheden door een mail te sturen naar hr@sdwzorg.nl

tijdens een stage

Leer het vak

tijdens een stage

Volg je een mbo-, hbo- of wo-opleiding? Je bent bij ons welkom om het vak te leren kennen! We hebben een beperkt aantal stageplekken voor studenten van een zorggerelateerde mbo-opleiding niveau 2 of hoger, maar ook voor hbo- en wo-studenten Social Work en pedagogiek. Studenten van sociale- en gedragswetenschappen kunnen stagelopen bij SDW in de vorm van praktijk-, diagnostische en onderzoeksstages.

Ook bij onze ondersteunende afdelingen op het kantoor van SDW hebben we stageplekken in bijvoorbeeld de vakgebieden administratie, HR, IT en communicatie. Staat er op dit moment geen stagevacature voor jou open, vul dan de vacature-alert in.

Contact met de adviseurs ontwikkeling

Contact met de adviseurs ontwikkeling

Onze adviseur ontwikkeling Ellen is bnnen SDW aanspreekpunt voor leerlingen en stagiaires. Heb je vragen over een leer-werktraject of stage, stuur een e-mail naar hr@sdwzorg.nl. Of bel of app met Ellen Rombout via 06-22439067.

Let op: aanvragen voor een stageplek of leer-werktraject kunnen we alleen in behandeling nemen als je solliciteert op een openstaande vacature. Kijk hier of er nu een stageplek voor jou bij is.