Leren & werken

Leren en ontwikkelen vinden we belangrijk bij SDW. Daarom vinden we het logisch om leerlingen en stagiaires binnen onze teams kennis te laten maken met het werk in de gehandicaptenzorg. We hebben hiervoor twee leer-werktrajecten ontwikkeld. Ook verwelkomen we graag stagiaires, zowel voor een zorggerelateerde stage als een stage bij de afdeling Behandeling of een ondersteunende afdeling op kantoor. Ontdek hier wat jouw mogelijkheden bij SDW zijn! 

  • Met een breed aanbod van doelgroepen en producten kun je veel ervaring opdoen en leren.

  • We kijken naar jouw kwaliteiten en geven je de ruimte die in te zetten.

  • Combineer leren en werken met een leer-werktraject bij SDW.

een nieuwe carrière

Maak je klaar voor

een nieuwe carrière

Wil je werk van betekenis gaan doen en een nieuwe stap in je carrière maken? Bij SDW kun je terecht voor twee leer-werktrajecten, namelijk praktijkgestuurd leren en een verkort leer-werktraject zij-instroom. Beide trajecten zijn ontwikkeld binnen Samen Onbeperkt, een unieke samenwerking tussen SDW, S&L Zorg en SOVAK. Deze drie organisaties ondersteunen mensen met een verstandelijke beperking in de regio West-Brabant.  

Leer-werktrajecten

  • Praktijkgestuurd leren

    Bij praktijkgestuurd leren is de ervaring op de werkvloer een belangrijk uitgangspunt voor de lesstof. Je leert wat op dat moment relevant is binnen de zorg. De lesinhoud is specifiek gericht op de verstandelijk gehandicaptenzorg en de lessen worden gegeven op een locatie van SDW, S&L Zorg of Sovak. Je krijgt een arbeidscontract van minimaal 24 uur en SDW betaalt jouw opleiding. De opleiding duurt drie jaar. Dit traject start in februari en september; via de vacature-alert houden we je op de hoogte wanneer je je hiervoor aan kunt melden.  

  • Verkort leer-werktraject (zij-instroom)

    Durf jij een ander pad in te slaan in je carrière? Via het verkort leer-werktraject kun je in anderhalf jaar je diploma Maatschappelijke Zorg 3 en Verzorgende (IG) 3 halen of het diploma persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg niveau 4. Het traject is vrij intensief, maar op jou afgestemd. Je maakt gebruik van een digitale leeromgeving, hebt regelmatig contact met een e-coach en bezoekt tweewekelijks een themabijeenkomst. Daarnaast werk en leer je in anderhalf jaar op twee verschillende leerwerkplekken waarbij je ondersteuning krijgt van een begeleider. Meld je aan voor de vacature-alert en wij houden je op de hoogte wanneer je je aan kunt melden voor dit traject. 

tijdens een stage

Leer het vak

tijdens een stage

Volg je een mbo-, hbo- of wo-opleiding? Je bent bij ons welkom om het vak te leren kennen! We hebben plekken voor studenten van een zorggerelateerde mbo-opleiding niveau 2 of hoger, maar ook voor hbo- en wo-studenten Social Work en pedagogiek. Studenten van sociale- en gedragswetenschappen kunnen stagelopen bij SDW in de vorm van praktijk-, diagnostische en onderzoeksstages.

Ook bij onze ondersteunende afdelingen op het kantoor van SDW hebben we stageplekken in bijvoorbeeld de vakgebieden administratie, HR, IT en communicatie. Meld je op tijd aan voor je stage, want we hebben een beperkt aantal stageplekken. 

Contact met de praktijkopleiders

Contact met de praktijkopleiders

Onze praktijkopleiders Ellen en Jolien zijn binnen SDW aanspreekpunt voor leerlingen en stagiaires. Zij zijn verantwoordelijk voor de plaatsing van stagiaires en voor de werving en selectie van leerling-werknemers. Heb je vragen over een leer-werktraject of stage, stuur een e-mail naar praktijkopleiding@sdwzorg.nl. Of bel of app met: 

Ellen Rombout: 06-22 43 90 67 

Jolien Brouwers: 06-52 80 04 07