Een goed gevoel

en een dankbare lach

Vrijwilligers bieden onze cliënten net dat extraatje waar professionals en familie niet aan toekomen. Samen boodschappen doen of naar de film gaan, een uitstapje maken, extra handen bieden bij een activiteit, noem maar op. Je levert een waardevolle aanvulling op de ondersteuning die wij bieden aan mensen met een verstandelijke beperking in West-Brabant. En je krijgt er van de cliënten én van SDW veel waardering en dankbaarheid voor terug!

  • SDW waardeert jouw inbreng en ervaringen

  • Een informele sfeer waar jij jezelf kunt zijn

  • Je werkt samen met de professionals van SDW, als onderdeel van het team.

het verschil maken

Kleine dingen die

het verschil maken

Het gaat vaak om kleine dingen: een goed gesprek, persoonlijke aandacht, samen een stuk fietsen. Voor onze cliënten zijn dit bijzondere momenten die het verschil maken. Als vrijwilliger doe je iets goed voor een ander.

Door jouw hulp kunnen onze cliënten meedoen in de samenleving. Je krijgt er ook veel voor terug: je doet nieuwe sociale contacten en ervaringen op. En het voelt goed! Bovendien zorgt SDW voor ontmoetingsmomenten met andere vrijwilligers, workshops, de benodigde verzekeringen, een onkostenvergoeding en een jaarlijkse attentie.

dat bij je past

Vrijwilligerswerk

dat bij je past

Samen bekijken we welk vrijwilligerswerk bij je past en maken we afspraken over wanneer en hoe vaak. We luisteren naar wat jij belangrijk vindt. Zie jij graag mensen genieten tijdens een dagje uit? Of kies je liever voor wekelijks contact met een of meerdere cliënten? Bij SDW zijn volop mogelijkheden voor vrijwilligerswerk: 

  • maatje (1-op-1-begeleiding);
  • vrijetijdsactiviteiten;
  • dagtochten en uitstapjes;
  • groepsactiviteiten op dagbestedings- en woonlocaties;
  • niet-cliëntgebonden activiteiten, zoals onderhoudsklussen.

Je hebt geen diploma nodig om vrijwilliger te worden. Wel kun je je inleven in de belevingswereld van de cliënt en contact leggen met de cliënt. Daarnaast heb je geduld en een gezonde dosis humor.

Meld je aan of stel je vraag

Contact

Contact

Zeynep Özdemir en Tamara Vriends zijn binnen SDW aanspreekpunt voor vrijwilligers en het vrijwilligerswerk. Voor al jouw vragen over vrijwilligerswerk kun je hen bereiken op telefoonnummer 088-259 3100. Of stuur een e-mail naar vrijwilligersenmantelzorg@sdwzorg.nl