Ik wist niet dat ik dit kon

Herman is vrijwilliger bij In- en Ompak

Nadat Herman door zijn gezondheid niet meer kon werken, kwam hij in een isolement terecht. Hij wilde graag kijken wat hij nog wel kon bijdragen. En vooral: waar hij zelf nog veel plezier uit kon halen.

Eigenlijk reageerde Herman op een openstaande vrijwilligersvraag voor het koken. Koken is namelijk een passie van Herman. Helaas voor Herman was daar een nieuwe vrijwilliger toch niet meer nodig. Onze coördinatoren voor vrijwilligers vroegen of hij ook open stond voor ander vrijwilligerswerk bij SDW.

Herman: "Ze zochten iemand voor een creatieve dagbesteding. Daar werd ik niet echt enthousiast van. Maar op de locatie In- en Ompak zochten ze ook nog een vrijwilliger. Ik werd nieuwsgierig en wilde graag kennis maken. Dat was een schot in de roos!"

Bij In- en ompak kijken ze naar wat een cliënt wil en kan. Cliënten zijn trots op wat ze doen. Ik ben blij dat ik daaraan kan bijdragen.

"De begeleiding van In- en Ompak kijkt altijd naar wat de cliënt wil en kan. Dit is voor iedereen anders. Daar wordt veel rekening mee gehouden. Ik merk dat de cliënten daardoor trots zijn op wat ze bij SDW doen. Het geeft mij een goed gevoel dat ik daaraan mag bijdragen." 

Herman: "Dit kwam op mijn pad en ik wist niet dat ik dit kon! Ik merk soms dat cliënten door mijn contact uit hun schulp kruipen. Het contact met cliënten en iets voor hen kunnen betekenen, geeft veel voldoening. Ik krijg veel energie van het vrijwilligerswerk en daardoor heb ik ook weer zin in andere dingen. Woensdag -mijn vrijwilligersdag- is voor mij een feestdag waar ik iedere keer weer naar uitkijk!"

Bekijk direct

Al onze vacatures