Een thuis voor

uithuisgeplaatste kinderen

Soms kunnen kinderen vanwege ernstige, complexe problemen niet meer thuis wonen. Ook voor een pleeggezin is hun zorgvraag te complex. Een gezinshuis kan deze kinderen een warm thuis bieden met de nodige, professionele begeleiding. Opgroeien in een gezinshuis betekent continuïteit en perspectief krijgen om te ontwikkelen. Maak jij als professional het verschil voor deze kinderen?

  • Een beroep van 24 uur per dag, 365 dagen per jaar

  • Vaste begeleiding vanuit SDW.

  • Bied één of meerdere kinderen een stabiel, veilig en vertrouwd thuis in jouw gezin.

gezinshuis bij SDW?

Wat is een

gezinshuis bij SDW?

Een gezinshuis is een kleinschalige vorm van verblijf en begeleiding voor uithuisgeplaatste kinderen van 0 tot 18 jaar, met uitloop naar 23 jaar. In je eigen gezin bied je één of meerdere kinderen een stabiele, veilige en vertrouwde omgeving waar zij thuis mogen zijn. Met jouw professionele achtergrond draag je bij aan het oplossen en verminderen van problemen of probleemgedrag. Daarnaast breng je de ontwikkeling van het kind weer op gang. Kinderen die SDW plaatst in je gezinshuis komen uit een bijzondere opvoedsituatie uit een gezin met ouders met een verstandelijke beperking en/of hebben een (verstandelijke) beperking.

niet alleen

Je doet het

niet alleen

Als gezinshuisouder ben je opvoeder én professioneel begeleider tegelijkertijd. Het is een beroep waarvoor je inkomsten krijgt en dat je 24 uur per dag, 365 dagen per jaar uitoefent. De kinderen wonen in jouw huis. Vanuit een gezonde en warme gezinssituatie biedt je het kind een beter toekomst. Daarbij is het uitgangspunt wel dat de biologische ouders een rol in het leven van hun kind blijven spelen. 

Voor de meeste gezinshuiskinderen is alleen jouw begeleiding niet voldoende. Vaak is er aanvullende therapie of behandeling nodig. Vanuit SDW is er dan ook altijd een gedragsdeskundige betrokken. Bij jouw vaste gezinshuisbegeleider van SDW kun je terecht met vragen en voor begeleiding. Want gezinshuisouder is een mooi beroep, maar niet altijd makkelijk.

gezinshuisouder worden?

Wie kan

gezinshuisouder worden?

Het runnen van een gezinshuis is een intensief bestaan. Werk en privé zijn nauw met elkaar verweven. Tenminste één van de opvoeders in het gezinshuis heeft een professionele achtergrond in de jeugdzorg en kennis en ervaring in het begeleiden en opvoeden van kinderen. Je kunt aansluiten bij de ontwikkelingsbehoeften van de kinderen. Zo kunnen de kinderen profiteren van een veilige en vertrouwde omgeving, waar zij kunnen groeien in hun ontwikkeling en de volwassenen om hen heen kunnen vertrouwen.

Verder ben je 21 jaar of ouder, pragmatisch, positief en oplossingsgericht ingesteld en werk je graag vanuit van de gedachte “Samen bereik je meer”. Als zelfstandig onderaannemer ga je de samenwerking met SDW aan en sta je open voor begeleiding en reflectie. SDW is nauw betrokken bij het zorgproces. Naast SDW heb je te maken met verschillende betrokkenen waarmee je samenwerkt, waaronder de biologische ouders. 

Stel je vraag of maak een afspraak

Informatie en aanmelden

Informatie en aanmelden

Denk je erover om gezinshuisouder te worden? We maken graag een afspraak met je om kennis te maken en je van meer informatie te voorzien. Je kunt ons al je vragen stellen. Ook kunnen we je in contact brengen met gezinshuisouders die hun ervaringen met je willen delen. Vul het contactformulier op deze pagina in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Beslis je na deze kennismaking dat je een gezinshuis wilt starten? Dan ontvangen we graag een motivatiebrief met CV. Na aanmelden starten we een inhoudelijke en justitiële screening. Ook over de screening vertellen we meer in het kennismakingsgesprek.