Wij hebben echt een warm contact

Vrijwilligster Nicole leert Nick koken

Toen Nick startte bij dagbesteding de Zorgboulevard in Roosendaal was Nicole daar begeleider. Ze hadden meteen een klik. Nick: "Ik was door het vervoer extra vroeg op locatie. Nicole was vanwege mij ook eerder gestart op mijn eerste werkdag. We begonnen toen met een bakje koffie."

Later is de band tussen Nick en Nicole gegroeid. Nicole is ook vrijwilligster van Nick geworden. Samen ondernemen zij activiteiten, bijvoorbeeld wandelen door het park waar Nick vlakbij woont. Ook zegt Nick: "Ik at bijna elke dag een kant-en-klaar maaltijd. Ik wil graag weer vers eten. Ik heb nu als doel voor mijzelf om vers te koken. Dit leer ik dankzij Nicole. Ik ben heel blij met haar."

Eerlijk

Nicole vult hierop aan: "Ik ben ook heel blij met Nick, zeker als hij naar mij glimlacht. We hebben echt een warm contact. Soms hebben we het ook over moeilijke dingen. Ik ben ook altijd heel eerlijk richting Nick."

Nicole: "Door lichamelijke klachten kan ik niet meer als begeleider werken. Vroeger begeleidde ik ook vrijwilligers op de groep. Ik vond toen al dat vrijwilligers echt iets toevoegen. Als begeleider kom je aan sommige dingen niet toe. Een vrijwilliger kan dat wel."

Bekijk direct

Al onze vacatures