Ik ben ontvangen in een warm bad

Sems re-integratietraject bracht haar van vrijwilliger naar begeleider bij SDW

Vanuit een burn-out re-integreerde Sem als vrijwilliger bij SDW. Inmiddels is ze in dienst bij SDW als begeleider in de flexpool. Sem vertelt openhartig over haar re-integratietraject.

Ervaringsverhaal van Sem: van vrijwilliger naar begeleider

Vanuit een burn-out gere-integreerd als vrijwilliger bij SDW en per september zelfs weer aan het werk als begeleider in de flexpool. In dit filmpje deelt Sem van Hofwegen haar persoonlijke verhaal! 

"Net na het behalen van mijn diploma als begeleider in de gehandicaptenzorg kwam ik thuis te zitten met een burn-out. Hierdoor kreeg ik geen vast contract bij mijn toenmalige werkgever. Ik belandde in een depressie. Drie jaar verder en enkele diagnoses rijker heb ik het gevoel dat ik eindelijk kan gaan leven in plaats van overleven. Leven op een manier die bij mij past."

"Een jaar geleden begon ik als vrijwilliger bij dagcentrum 't Palet van SDW. Dit was de start van mijn re-integratietraject. Ik ben ontvangen in een warm bad, het voelde meteen heel veilig. Collega's wisten van mijn situatie af. Daardoor kon ik goed mijn eigen grenzen aangeven, maar ik werd ook ondersteund als het nodig was.

Vanaf september is Sem in dienst bij SDW als begeleider bij het Flexbureau. "Tot nu toe heb ik ook daar alleen maar fijne ervaringen. De collega's zijn heel meedenkend en meebewegend en dat is een heel fijne ervaring!"

Bekijk direct

Al onze vacatures