Ik mag en kan mezelf zijn en op mijn manier cliënten begeleiden

Patrick biedt bewoners een veilige plek waar ze zich thuis voelen

“Kijk eens bij SDW, daar hebben ze ook verschillende vacatures voor begeleiders niveau 3”, liet een oud-collega van Patrick weten. Patrick: “Zij was al bij SDW gaan werken en was enthousiast. Op dat moment had ik het in het team waar ik toen werkte bij een collega-zorgaanbieder eigenlijk wel gezien en vond het tijd voor iets nieuws. Ik reageerde op een vacature bij woonlocatie ’t Zand in Roosendaal en paar dagen later had ik al een heel prettig gesprek met de unitmanager daar.”

Te rustig 

“Ik twijfelde nog wel om over te stappen”, weet Patrick nog. “Ik was bang dat ik het te rustig zou vinden op die woongroepen. Ik mocht een dienst meedraaien en ik zou ook bij de appartementen gaan werken. Daar zijn de cliënten iets zelfstandiger en zij hebben een ander soort begeleiding nodig. Die afwisseling bevalt me heel goed en maakt het werk leuk. De interactie met de cliënten op appartementen is heel anders dan op de woongroepen. Ik ben blij dat ik de overstap gemaakt heb.” 

Geen vreemde wereld 

SDW is Patricks tweede werkgever in de zorgsector. In 2014 liet hij zich omscholen, na 20 jaar in de logistiek gewerkt te hebben. “Bij een grote reorganisatie waarbij het bedrijf naar Duitsland verhuisde, kwam ik op straat te staan. Ik moet zeggen dat ik toen de logistieksector ook wel gezien had. Ik had het idee dat een baan in de gehandicaptensector me wel zou liggen. Ik heb een broer met een verstandelijke beperking, dus het was voor mij geen vreemde wereld.” 

“Ik heb nog wel even de kat uit de boom gekeken en een jaar vrijwilligerswerk gedaan in de sector. Dat beviel me goed en heeft me het duwtje gegeven om me aan te melden voor een werken-lerentraject (BBL).” 

Ik kan en mag mezelf zijn en dat maakt dat ik me goed voel.

Eigen manier van begeleiden 

Bij SDW werd Patrick met open armen ontvangen. “Ik voelde me echt welkom in het team. Ik merkte al gauw dat ik zelf mag bepalen hoe ik de dingen aanpak. Dat ik binnen de brede kaders mijn eigen manier van begeleiden mag uitvoeren. Ik kan en mag mezelf zijn en dat maakt dat ik me goed voel. Ik heb ook het idee dat als ik ergens mee zit, ik altijd wel terecht kan met mijn vragen of voor een gesprek. En dat er dan ook naar me geluisterd en met me meegedacht wordt.” 

Tandvlees 

“Het is echt niet altijd rozengeur en maneschijn. Soms loop je op je tandvlees. Maar we staan er als team. We gaan er allemaal voor om de bewoners gelukkig en veilig thuis te laten voelen. Dat ik samen met mijn collega’s die veiligheid en betrouwbaarheid kan bieden aan de cliënten, maakt dat ik aan het einde van een dienst met een goed gevoel naar huis ga.” 

Bekijk onze vacatures

Bekijk direct

Al onze vacatures