Door de opleidingskansen die ik kreeg, kon ik doorgroeien en nieuwe uitdagingen aangaan

Bernadette ontwikkelde zich van assistent begeleider tot speltherapeut

“Het mooiste aan mijn werk vind ik de diepgang in de gesprekken die ik heb met onze cliënten of hun ouders”, vertelt speltherapeut Bernadette gepassioneerd. “Het is toch een kwetsbare kant van iemand die we bespreken. Dat cliënten of ouders dat met mij willen delen, maakt het voor mij bijzonder en waardevol.”

Bernadette werkt al heel wat jaren bij SDW. Ze begon als assistent begeleider, groeide door naar begeleider en solliciteerde later intern op de functie spelbegeleider in opleiding. Na een aantal jaren als spelbegeleider te hebben gewerkt, kwam er een functie vrij als speltherapeut. “De verdieping in deze functie sprak mij erg aan. Vanuit SDW mocht ik de opleiding Speltherapie volgen. Ik ben blij met alle opleidingskansen die ik binnen SDW heb gekregen. Hierdoor heb ik mooi door kunnen groeien en steeds nieuwe uitdagingen aan kunnen gaan.” 

Bespreekbaar 

“Wat ik mooi vind aan SDW is dat alles bespreekbaar is als het gaat om leren en ontwikkelen. Je kunt hierover altijd in gesprek gaan met je leidinggevende en je wordt ook echt gehoord. Zo werk ik naast mijn uren als speltherapeut ook een aantal uren als ambulant jeugdhulpverlener. Voor mij is dat een mooie combinatie. Of denk aan taken die je op kunt pakken als die je liggen. Onlangs heb ik bijvoorbeeld sollicitatiegesprekken gevoerd vanuit mijn taken rondom personeel en teamzaken, erg leuk!” 

Ambulant werken 

Bernadette beseft dat het ambulant werken als therapeut niet voor iedereen is weggelegd. “Voor mij geeft het een extra dimensie aan mijn werk. Het biedt de cliënt meer mogelijkheden voor het aangaan van therapie. Je kunt namelijk dichter bij de cliënt komen als je in zijn of haar veilige omgeving therapie aanbiedt. En ik vind het leuk om op die manier op en met verschillende locaties te werken, zowel binnen als buiten SDW.”  

Puurheid 

Niet alleen het werk zelf is iets waar Bernadette blij van wordt. Ook het werken met de doelgroep van SDW geeft haar energie. “De puurheid die ik vaak ervaar bij mensen met een verstandelijke beperking spreekt mij hierin vooral aan. We hebben bij SDW vaak te maken met complexe casussen. Dat geeft mij als persoon de nodige uitdaging én vervolgens ook de voldoening als ik daar een positieve bijdrage aan heb kunnen leveren. Het samenwerken met andere afdelingen hierbij zie ik als grote meerwaarde van SDW en de mogelijkheden die dat biedt voor de cliënt.” 

Wij zijn op zoek naar een speltherapeut! Bekijk hier onze vacature.

Bekijk direct

Al onze vacatures