Jouw expertise inzetten

voor een bijzondere doelgroep

Een beperking of ontwikkelingsachterstand heeft invloed op iemands leven. Vanuit de afdeling Behandeling leer jij onze cliënten omgaan met die beperking. Of je helpt cliënten hun vaardigheden te verbeteren of te behouden. SDW is trots op de expertises die we in huis hebben. En de samenwerking die er is met collega’s en andere organisaties. We geven jou als specialist de ruimte om mee te denken en jezelf te ontwikkelen.

 • SDW ziet jouw vakmanschap en waardeert je inbreng.

 • We luisteren naar je als je stappen wilt zetten en wilt leren.

 • Je werkt zelfstandig, maar zeker niet alleen.

om je werk goed uit te voeren

Volop vrijheid

om je werk goed uit te voeren

De afdeling Behandeling bestaat uit drie teams: gedragsdeskundigen, therapeuten en een medisch team. Vanuit die disciplines houden we ons bezig met (individuele) behandelingen en bieden we ondersteuning aan begeleidende teams op locatie.

Behandelaren bij SDW werken zowel vanuit behandellocaties als ambulant in de regio West-Brabant en Zeeland. Dat betekent een grote zelfverantwoordelijkheid, maar ook de vrijheid en het vertrouwen om je werk te doen op jouw manier. We waarderen daarbij je durf en ondernemerschap. En we denken met je mee als je daar om vraagt.

De drie teams van Behandeling

 • Gedragsdeskundigen

  Al onze gedragsdeskundigen zijn universitair geschoold tot orthopedagoog of psycholoog; sommigen hebben een post-master opleiding gevolgd. Het grootste deel van je werk bestaat uit regievoering met betrekking tot de gehele behandeling van een cliënt. Je bent gekoppeld aan een begeleidend team, dat je adviseert en ondersteunt. Daarnaast indiceer je behandeling: je verwijst cliënten van dat team door voor een behandelvorm als dat nodig is. Ook adviseer en ondersteun je het cliëntsysteem. We hebben systeemtherapeuten, cognitief gedragstherapeuten en Floorplay-specialisten in ons team die zelf behandeling geven. Vanuit het team gedragsdeskundigen voeren we ook diagnostiek uit.

 • Therapeuten

  Bij SDW werken paramedici en vaktherapeuten. Therapie geef je op een woonlocatie, in een therapieruimte op een dagbestedingslocatie, in het therapiecentrum van SDW of op school. Je vaste standplaats is het therapiecentrum, maar jekrijgt wel de ruimte om je werk te doen zoals jij dat wilt. Je denkt daarbij in mogelijkheden en wat voor de cliënt passend is. We horen jouw inbreng en zien je bevlogenheid. We zoeken met jou naar een goede balans, in je werk, maar ook werk-privé.

 • Medisch team

  Ons medisch team is gespecialiseerd in de vaak ingewikkelde gezondheidsvragen die spelen bij mensen met een verstandelijke beperking. Je hebt hart voor je werk en we zien je betrokkenheid bij de doelgroep. Je geeft collega’s van de begeleidende teams advies over de medische behandeling van een cliënt. Of denkt mee over de ontwikkeling van beleid op medische zaken. Vanuit jouw discipline als arts, verpleegkundige of doktersassistent heb je zo je eigen taken en verantwoordelijkheden. 

Bekijk direct

al onze vacatures