‘Heerlijk samen lachen, maar ook een vertrouwelijk gesprek voeren’

Arie zette zijn vrachtwagen aan de kant en volgde een leer-werktraject

“Het is al bijna 4 jaar geleden dat ik mijn vrachtwagen aan de kant zette om een leer-werktraject te volgen bij SDW”, vertelt Arie. “Ik ben 10 jaar lang internationaal truckchauffeur geweest en heb daarbij een hoop van verschillende landen gezien. Maar het was tijd voor een nieuwe uitdaging. Eentje waarbij ik kon werken met mensen die een hulpvraag hebben.” 

“Bij SDW solliciteerde ik op de vacature voor het leer-werktraject. Na enkele gesprekken en een assessment was het duidelijk dat er een klik was tussen mij en de doelgroep van SDW. Als leerling ondersteunend begeleider (niveau 3) heb ik gewerkt op woonlocaties d’n Akker, de Lindenberg en ’t Zand.”

Echt thuis voelen

Arie heeft geen spijt van zijn overstap. “Ik heb in die jaren veel geleerd over het ondersteunen van de cliënten, het bijstaan van het netwerk en het samenwerken met verschillende disciplines. Ook op persoonlijk vlak heb ik een hoop kennis en ervaring opgedaan. Nu heb ik een vast dienstverband bij SDW en werk ik op woonlocatie de Lindenberg in Wouw. Hier wonen prachtige mensen met verschillende hulpvragen. Ik vind het belangrijk dat zij zich echt thuis voelen. Heerlijk samen lachen, maar ook een vertrouwelijk gesprek voeren; dat zijn de dingen die dit werk zo mooi maken.”

Zijn wie ik ben

“Wat ik ook belangrijk vind, is dat ik kan zijn wie ik ben. In ons team hebben we allemaal verschillende talenten en expertises, maar samen zijn we één team. Een team waarin ik kan vertellen wat op mijn hart ligt en waar we naar elkaar luisteren. En waar je met elkaar kunt lachen!”

“SDW motiveert in de professionele groei van haar medewerkers. Nadat ik mijn diploma op niveau 3 heb gehaald, ben ik door gaan leren voor niveau 4. Ik verwacht dit jaar af te studeren. Maar ook volgde ik een tijdje terug een mini-symposium van SDW over de doelgroep licht verstandelijke beperking (lvb). Via een VR-bril kon je een kijkje nemen in de belevingswereld van mensen met lvb. Dat was erg interessant en triggerde mij wel om daar meer van te weten.”

Bekijk direct

Al onze vacatures