SDW heeft zoveel te bieden

Sabrina maakte de overstap van ouderenzorg naar gehandicaptenzorg

“Ik werkte al jaren in de ouderenzorg en wilde iets anders, minder de verzorging in. Ik wilde het begeleiden op kunnen pakken, want dat vind ik het leukste. Dat je iets bereikt met een cliënt, ook al is het maar een kleine stap, dat is zo geweldig!” Vanuit die gedachte maakte Sabrina de overstap naar de gehandicaptenzorg. Bij SDW ging ze aan de slag als persoonlijk begeleider op woonlocatie ’t Zand in Roosendaal.

Sabrina: “Ik had bij de gehandicaptensector altijd het idee dat die mensen wat afgezonderd werden gehouden. Maar dat is echt een verkeerd beeld gebleken! SDW vindt het juist belangrijk dat cliënten meedoen in de maatschappij. Binnen hun mogelijkheden natuurlijk. Cliënten krijgen echt wat mee van de maatschappij. Zo vinden we het bij ’t Zand ook belangrijk om de buurtbewoners te betrekken; daar denken we volop over na. En ik vind het prachtig dat cliënten bijvoorbeeld ook op het kantoor van SDW werken.” 

Toegankelijk

Voordat Sabrina solliciteerde op de vacature bij ’t Zand, informeerde ze bij de unitmanager naar het werk. “Dat was een heel open en eerlijk gesprek. Als persoonlijk begeleider heb je extra verantwoordelijkheden, er wordt uiteraard best wat van je gevraagd. De toegankelijkheid, openheid en eerlijkheid die ik tijdens dat oriënterende gesprek ervaarde, vond ik erg prettig. Daar hou ik wel van. En dat is ook echt de cultuur bij SDW. Bovendien voel ik me geen nummer in de organisatie. Je wordt gezien als persoon.” 

Ruimte voor eigen initiatief

“We werken in zelfsturende teams”, gaat Sabrina verder. “Dat betekent dat je eigen verantwoordelijkheid hebt, maar ook dat je de ruimte krijgt voor eigen initiatief. Zo vond ik het prettig om als persoonlijk begeleider van een aantal cliënten bij hen op de dagbesteding te gaan kijken. Cliënten zijn trots op wat ze daar doen en willen je dat graag laten zien. Door mee te kijken op de dagbesteding voelde het voor mij alsof ik het cirkeltje rondom de cliënt rond kon maken.” 

Ambassadeur

“Ik ben iemand die regelmatig uitgedaagd wil worden”, weet Sabrina van zichzelf. “Wat dat betreft hoef je je bij SDW niet te vervelen. Als je wilt, kun je genoeg kansen pakken. Zo ben ik ook aan de slag gegaan als dossiertoetser en leer ik andere teams en locaties kennen. En ik mag een opleiding tot ambassadeur voor de gehandicaptensector volgen. Ik krijg daarbij uren om een eigen plan op te zetten en uit te gaan voeren. Geweldig, toch!? Ik heb er zin in en ga met zoveel plezier naar mijn werk. Bij SDW wil ik wel met pensioen gaan. En dat duurt echt nog wel even!” 

 

Bekijk onze vacatures

Bekijk direct

Al onze vacatures